Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Kakaové knoflíky

2. 11. 2013

210.jpgSuroviny:

Těsto:

160 g hladké mouky

60 g solamylu nebo maizeny (gustinu)

20 g práškového kakaa

80 g moučkového cukru

160 g másla

1-2 žloutky

možno na špičku nože mleté skořice.

Zdobení:

barevné polevy - použila jsem ty hotové v tubičkách od dr. Oetkera.

Postup:

Do mouky prosáté se škrobem, cukrem a kakaem promneme máslo nakrájené na kousky a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme do druhého dne odležet zabalené ve fólili v chladnu. 

Druhý den rozvalujeme, malým hladkým kolečkem vykrájíme tvary knoflíků, sklenkou (např. likérovou), která má o něco menší průměr než kolečko, naznačíme kroužek a špejlí vypíchneme dírky.

Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Po vychladnutí polevou naznačíme "nitě".

Nápad na knoflíky jsem kdysi zahlédla na Labužníku a hned zrealizovala :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář