Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Arašídové cukroví

2. 11. 2013

467.jpgSuroviny:

250 g arašídů nesolených

200 g moučkového cukru

250 g hladké mouky

2 žloutky

250 g másla.
 

Na plnění:

nutella, marmeláda nebo krém dle chuti

Na ozdobu:

čokoládová poleva

podle fantazie třeba sekané arašídy, cukářské zdobení apod

Postup:

Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko silnější než jako na linecké a vykrajujeme tvary.

Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova.

Po dvou slepujeme zvolenou náplní. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
Ježkům jsem ještě před pečením vytvořila oko pomocí špejle a po slepení nutelou jsem jim bodliny namočila do čokolády.

Zdroj:

www.recepty.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář