Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

"Tiramisu" roláda

17. 2. 2013

514.jpgSuroviny:

Těsto:

5 vajec

100 g cukru krupice

100 g polohrubé mouky.
 

Krém:

1 tekutá šlehačka

1 ztužovač šlehačky

1 tvaroh ve vaničce nebo 1 kelímek mascarpone

moučkový cukr podle chuti.
 

Dále:

dětské piškoty

silná vařená káva

rum

práškové kakao na posypání.
 

Postup:

Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.

Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečícím papírem) do rolády a necháme vychladnout.

Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém.

Roládu (těsto) můžeme kávou i pokapat během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladna proležet, pak roládu nakrájíme na plátky. 
 

Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha,pak přidáme cukr, tvaroh nebo mascarpone a došleháme do hladkého krému.

Zdroj: www.recepty.cz , upraveno

464.jpg

 

 

 

 

 

 

 

465.jpg

 

 

 

 

 

 

 

466.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář