Pečené podzimní ovoce
Suroviny:
Směs jablek, hrušek, švestek, já jsem našla ještě pár ostružin
šťáva z 1/2 citronu
máslo
cukr (můžete dát hnědý)
skořice
velká hrst ovesných vloček
strouhaný perník
sekané vlašské ořechy - hrst.
K podávání bílý jogurt.
Postup:
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Švestky rozpůlíme. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce.
Posypeme cukrem podle chuti, malinko podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud není ovoce měkké. Vločky smícháme se strouhaným perníkem, ořechy a skořicí, posypeme povrch ovoce a ještě chvíli zapečeme.
Je to výborné teplé, vlažné i studené doplněné bílým jogurtem.