Mátová panna cotta s čokoládou
Suroviny:
500 ml smetany
10 g želatiny v plátcích = 1 balíček
asi 100 g cukru
4 lžíce mátového sirupu.
Na dokončení:
čerstvá máta
tmavá čokoláda + kousek másla nebo trochu tekuté šlehačky.
Postup:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu smícháme se sirupem a cukrem a zahřejeme k bodu varu. Ihned stáhneme z ohně, vložíme vyždímanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme v horké tekutině. Nesmí se vařit. Nalijeme do pohárů nebo silikonových báboviček a necháme pořádně ztuhnout.
Čokoládu rozlámeme do hrnku, přidáme máslo nebo šlehačku a v teplé vodní lázni necháme rozpustit.
Panna cottu, pokud je ve formičkách, opatrně vyklopíme a dozdobíme.
Kouzelna babovicka
(Jitkas, 2. 3. 2014 18:02)