Čokoládová "polévka" pro zlepšení nálady
Suroviny:
250 ml smetany
1 zarovnaná lžíce holandského kakaa
200 g dobré hořké čokolády
vanilkový lusk nebo svitek skořice nebo (mňam) 2 tobolky kardamomu
případně moučkový cukr dle chuti, ale není třeba
k podávání čerstvé ovoce, vlašské ořechy nebo mandle, cukrářské piškoty
Postup:
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu.
Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a rozmícháme.
Podle potřeby nalijeme nebo přecedíme do mističek a podáváme teplé s ovocem na plátky, jádry ořechů nebo mandlí a cukrářskými piškoty.
Krása
(Eja, 1. 1. 2016 13:31)