Jablkové rychlokoblížky
Suroviny:
2 velká jablka
300 g hladké mouky
75 g moučkového cukru
2 vejce
špetka soli
150 ml mléka
lžíce rumu
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 lžičky zázvoru
trochu citronové šťávy
olej na smažení
moučkový cukr se skořicí na obalení
Postup:
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou šťávou.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření. Mléko rozšleháme s vejci, rumem a máslem. Smícháme mouku s mléčnou směsí, prošleháme do hladkého těsta a vmícháme jablka.
Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí dvou kávových lžiček malé "koblížky"(větší se hůř prosmažují), smažíme je dočervena, necháme odsát tuk a obalíme v cukru se skořicí.