Vepřové plátky na saturejce
Suroviny:
4 vepřové kotlety nebo řízky z kýty
olej na smažení
máslo
1 cibule
6 větviček čerstvé saturejky
sůl, pepř
bílé víno a vývar na podlití
trochu hladké mouky.
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme na oleji, aby se zatáhly. Na části másla zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přihodíme 4 větvičky saturejky, necháme chvilku smažit a pak do tohoto základu přidáme plátky masa. Podlijeme trochu vývarem a vínem a dusíme skoro do měkka.
Zbytek změklého másla rozmícháme s trochou hladké mouky na pastu (tzv. francouzské máslo), kterým pokrm zahustíme. Vyjmeme větvičky saturejky a zbylé čerstvé lístky z 2 větviček, které jsme si dali stranou, posekáme a přidáme až do hotového pokrmu.
Podávala jsem se šťouchanými bramborami a docela určitě zařazuji do rodinného jídelníčku.