Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

2. 1. 2013

170.jpgSuroviny:

1 kg vepřové pečeně nebo krkovice

sůl, pepř

kmín

3 stroužky česneku

svazek petrželky

svazek pažitky

svazek majoránky

1 pěkná cibule

3 žloutky.
 

Postup:

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme a dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno, nasekáme bylinky a vše promícháme se žloutky.

Tuto směs naneseme na napolo upečené maso, vrátíme zpět do trouby a za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dopečeme do červena.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušenými fazolkami nebo zelím. 
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář