Špízy z vepřové panenky s jablky a šalvějí
Skvělé spojení chuti vepřového masa, jablek a šalvěje máme dávno prověřenou. Tyto základní suroviny jsem doplnila slaninou a cibulí a nabodené na špízu grilovala. Moc dobré to bylo :)
Suroviny:
2 vepřové panenky
2-3 jablka
hrst čerstvých šalvějových listů
několik červených cibulí
asi 200 g slaniny (třeba anglické) v celku
sůl, pepř, olej
Postup:
Panenku nakrájíme na plátky. V misce smícháme sůl, pepř, nasekanou šalvěj a olej, naložíme do toho plátky masa a necháme v chladnu odležet.
Jablka nakrájíme na dílky, cibuli na osminy a rozebereme na jednotlivé vrstvy, slaninu na asi 5 mm silné plátky.
Pak vše střídavě napichujeme na špízy a grilujeme asi 15 - 20 minut.
Podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou.
Špízy z vepřového masa
(Zdena, 5. 10. 2016 19:28)