Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pelhřimovský řízek

6. 1. 2019

kotlety-v-pivnim-teste3.jpgSuroviny:

4 tenké plátky libového vepřového masa (ideálně karé)

250 g brambor

2 stroužky česneku

0,5 dl světlého piva

1 vejce

sůl, pepř

majoránka

drcený kmín

asi lžíce hladké mouky na zahuštění

olej nebo sádlo na smažení

Postup:

Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme. Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a majoránkou a zahustíme moukou na bramborákové těsto.

Plátky masa naklepeme a nakrojíme okraje. Osolíme a opepříme, obalíme v těstě a smažíme velmi zvolna z obou stran. Odložíme na ubrousek a po okapání přebytečného tuku podáváme se zelným salátem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář