Kovářův oheň
Manželův dědeček byl obecním kovářem. Byl to podle fotek opravdu silný muž. Tohle jídlo sice neznal, ale jsem přesvědčena, že by mu chutnalo ;-)
Suroviny:
4 vepřové řízky
4 velké cibule
hrubě tlučený pepř
2,5 dl tekuté šlehačky
sádlo nebo olej.
Postup:
Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané, osolené a nahrubo tlučeným pepřem posypané řízky. Vyjmeme. Na výpečku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli tak, aby jen zesklovatěla a neztmavla. Kořeníme solí a tlučeným pepřem, zalijeme šlehačkou, vrátíme řízky a necháme chvilku povařit.
Vhodná příloha jsou malé bramboráčky nebo vařené brambory a dobře vychlazené PIVO
Pozn.: Není to dieta, ale jednou za čas...