Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Pstruh na mandlích

1. 1. 2013

493.jpgSuroviny:

4 pstruzi

3 lžíce másla

50 g mandlí

šťáva z 1 citronu

sůl, petrželka.
 

Postup:

Očištěné pstruhy osolíme, do břicha každému vložíme snítku petrželky a vložíme na pánev nebo - máte-li větší pstruhy - na pekáček s dvěma lžícemi rozpuštěného másla. Na pánvi opékáme z obou stran, na pekáčku vložíme do trouby a pečeme při 200°C.

Mezitím na zbylé lžíci másla opražíme mandle, zakápneme citronovou šťávou a odložíme.

Pstruhy podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a přelijeme mandlemi se šťávičkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář