Zeleninový závin
Suroviny:
Náplň:
stejné množství celeru a mrkve (asi 300 g od každého)
1/2 pórku
250 g žampionů
1 velká cibule
petrželka
sůl, pepř
máslo
2-3 vejce.
Dále:
oblíbené závinové těsto (měla jsem tažené) a tatarská omáčka - může být odlehčená - k podávání
Postup:
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky nebo, pokud moc pospícháme, nastrouháme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, stejně tak pórek. Cibuli a petrželku nasekáme najemno.
Na másle zpěníme cibuli a pórek, přidáme zeleninu a žampiony, osmahneme a bez soli podusíme do poloměkka. Pak teprve osolíme, opepříme, necháme zchladnout, vmícháme petrželku a vejce.
Na rozválené těsto rozetřeme náplň a zavineme. Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem a upečeme při 220°C.
Podáváme horké s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.