Pečená podzimní zelenina
Suroviny:
1 menší dýně na pečení
4 červené řepy
4 brambory
4 mrkve
2 cibule
1 lilek
sůl
provensálské bylinky
hlavička česneku
olej
Postup:
Umyjeme dýni, vydlabeme, pokrájíme (i se slupkou) na menší, asi 2 cm velké kousky. Řepu a mrkev očistíme, pokrájíme na cca 0,5 cm půlkolečka, cibuli na kolečka, očištěné brambory na kolečka cca 0,5 cm, lilek i se slupkou na 1 cm kolečka (osolit a nechat vypotit). Do oleje si prolisujeme česnek, vmícháme koření.
Na plech dáme peč. papír, zeleninu, dobře osolíme a smícháme s ochuceným olejem. Pečeme asi 45 min, 180 stupňů. Nejdříve pod alobalem, který v polovině pečení odstraníme. Podáváme s jogurtovým dresinkem.