Hlívový paprikáš
Suroviny:
1 balení hlívy ústřičné (300g)
4 papriky
1 cuketa
2 rajčata
možno podle chuti přidat i jinou oblíbenou zeleninu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
uzená a sladká paprika
vývar
nové koření, kmín
zelená petrželka
sůl
olej.
Postup:
Na oleji zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou, zasypeme uzenou a sladkou paprikou, přidáme hlívu na kousky, opečeme a podlijeme trochou vývaru.
Jakmile začne vařit, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, osolíme, přidáme nové koření a kmín a dusíme doměkka. Na konci dodáme rozetřený česnek a petrželku. Podáváme s čerstvým pečivem.
Inspiraci jsem našla na topreceptech.
Pozn.: uzená paprika je výborné koření, seženete ho u kořenářky na trhu.