Grilovaný květák
Suroviny:
1 květák
sůl
Marináda:
olivový olej
bazalka
petrželka
3 stroužky česneku
Omáčka:
plátek másla
lžíce hladké mouky
vývar z květáku
smetana na vaření
100 g sýra s modrou plísní (měla jsem gorgonzolu)
muškátový oříšek
sůl
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus.
Vyjmeme a necháme okapat, pak naložíme do marinády a necháme aspoň hodinu odležet.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme naběračku vývaru a smetanu a necháme 10 minut povařit, prošleháme, aby byla omáčka hladká, vmícháme nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.
Květák ugrilujeme dozlatova a podáváme s omáčkou. Hodí se k tomu brambory, dělala jsem americké.
Zdroj: TV pořad Kluci v akci.