Zapékané conchiglioni plněné mangoldem a ricottou
Conchiglioni jsou veliké těstovinové mušle. Když je krátce povaříte, změknou a lze je naplnit třeba masovým ragú nebo zeleninovými náplněmi. Kombinace různých italských chutí se přímo nabízí :)
Suroviny:
velké těstovinové mušle - conchiglioni - asi 250-300 g
mísa čerstvých mangoldových listů (lze nahradit špenátem)
1 ricotta (220g)
sůl, pepř, česnek, 1/2 cibule
máslo
trochu parmazánu
Omáčka:
olivový lej
1/2 cibule
1 stroužek česneku
bazalka
2 plechovky loupaných rajčat
sůl, pepř
Postup:
Omáčka: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a rozpůlený česnek, když zrůžoví, česnek vyjmeme, vlijeme rajčata, přidáme bazalku, dochutíme a vaříme do zhoustnutí. Omáčku nalijeme do pekáče.
Mangoldové listy spaříme vroucí vodou, posekáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mangold, ochutíme česnekem, solí a pepřem a podusíme doměkka. Částečně zchladlý mangold promícháme s ricottou.
Těstovinové mušle povaříme asi 10 minut v osolené vodě, pak scedíme a na utěrce necháme dnem vzhůru vykapat.
Mušle naplníme mangoldovou směsí, naskládáme na omáčku do pekáče, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme asi 10 minut v troubě při 180°C.