Tortellini v rajčatové omáčce s parmskou šunkou a šalvějí
Hotové čerstvé těstoviny jako polotovar máme rádi, potože jsou rychle uvařené a přitom moc dobré. Plněné tortellini kupuju v Lidlu, nejvíc nám chutnají plněné sýrem. Rajčatová omáčka je cobydup a dobrý oběd je na stole. :)
Suroviny:
1 balení čerstvých tortellini plněných sýrem nebo sýrem a špenátem
100 g parmské šunky
1-2 stroužky česneku
rajčatová omáčka (sugo)
olej
sůl, pepř
1 šalotka
1 plechovka loupaných rajčat
čerstvá šalvěj
kousek parmezánu.
Postup:
Na oleji krátce osmahneme nasekanou šalotku a rozpůlené stroužky česneku, zalijeme sugem a loupanými rajčaty, osolíme a opepříme a pod pokličkou rozdusíme. Ke konci vyjmeme česnek, přidáme na čtverečky nakrájenou parmskou šunku a nasekanou šalvěj, dochutíme a ještě chvíli podusíme, aby se rozvinuly chutě.
Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, jen na skus.
Tortellini podáváme s omáčkou, poprášíme strouhaným parmezánem.