Topinky s ďábelskými vejci
Suroviny:
1 menší cibule
2 stroužky česneku
ajvar nebo rajčatový protlak
pažitka
olej
4 vejce
sůl, pepř
na posypání strouhaný sýr
starší chléb na topinky.
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme ajvar (je poměrně ostrý) nebo protlak a chvíli společně podusíme. Odstavíme. Na jiné pánvi uděláme klasická míchaná ne moc tuhá vejce, přihodíme do pánve s kečupovou směsí a společně chvíli mícháme na plameni. Po odstavení vmícháme větší množství čerstvé pažitky. Touto míšeninou natíráme nasucho opečené plátky chleba a sypeme sýrem.
Pozn.: nepodlehněte touze usnadnit si práci a ušetřit jednu pánvičku. Není dobré vmíchat syrová vejce rovnou do protlakové míšeniny a dodělat s tím. Jen jednou jsem to zkusila. Není to ono ;-)
Domácí ajvar:
https://mlsoty.estranky.cz/clanky/pomazanky--salaty-a-studena-kuchyne/ajvar.html