Letní eintopf s krůtím masem
Eintopfy patří pro mne k tzv. líným receptům - je to zjednodušeně řečeno jídlo z jednoho hrnce, které je polévka i hlavní jídlo zároveň. Tento letní je navíc lehce stravitelný a přitom dost sytivý, aby ta banda neměla už za chvíli znovu hlad :D
Suroviny:
Kousek másla
1 cibule
300 g krůtího masa z prsou
lžíce hladké mouky
sůl, pepř
1 kg mladé mrkve
500 g brambor
150 g čerstvě vyloupaného mladého hrášku
petrželka.
Postup:
V kastrolu rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova. Maso nakrájené na sousta osolíme a opepříme, každý kousek obalíme v mouce a zbytek oklepeme. Připravené maso vhodíme k cibuli a chvíli společně opékáme, aby se maso zatáhlo, cibule nesmí moc zhnědnout.
Zalijeme troškou vody, přidáme brambory na kostky a kolečka mrkve, hladina tekutiny musí sahat jen asi do 3/4 ingrediencí v kastrolu. Uvedeme do varu, dosolíme a dusíme doměkka. Do hotového pokrmu dáme prohřát hrášek, už nevaříme. Doplníme trochou petrželky.
Hodně hladovým strávníkům k tomu můžete nabídnout krajíc dobrého chleba.