Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gnocchi v sýrové omáčce se slaninou

2. 1. 2019

Koupíte předvařené bramborové gnocchi, gorgonzolu a slaninu a sytá večeře je za chvíli na stole :).

gnocchi-v-syrove-omacce.jpgSuroviny:

2 balíčky (á 500 g) hotových bramborových gnocchi

100 g tence nakrájené prorostlé slaniny

200 g gorgonzoly

trochu mléka

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

čerstvé bylinky: pažitka, medvědí česnek, petrželka a pod.

Postup:

Slaninu nakrájíme na kousky a na oleji opékáme dokřupava, vyjmeme.

Na tuku z opékání zvolna rozpustíme nadrobený sýr, naředíme mlékem a povaříme na omáčku.

Mezitím ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi podle návodu, po vyplavání je hned přendáme do pánve s omáčkou, promícháme a přidáme nasekané bylinky.

Na talíři doplníme opraženou slaninou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář