Gnocchi v sýrové omáčce se slaninou
Koupíte předvařené bramborové gnocchi, gorgonzolu a slaninu a sytá večeře je za chvíli na stole :).
Suroviny:
2 balíčky (á 500 g) hotových bramborových gnocchi
100 g tence nakrájené prorostlé slaniny
200 g gorgonzoly
trochu mléka
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
čerstvé bylinky: pažitka, medvědí česnek, petrželka a pod.
Postup:
Slaninu nakrájíme na kousky a na oleji opékáme dokřupava, vyjmeme.
Na tuku z opékání zvolna rozpustíme nadrobený sýr, naředíme mlékem a povaříme na omáčku.
Mezitím ve vroucí osolené vodě uvaříme gnocchi podle návodu, po vyplavání je hned přendáme do pánve s omáčkou, promícháme a přidáme nasekané bylinky.
Na talíři doplníme opraženou slaninou.