Bagetové soudky
Suroviny:
2 dlouhé bagety
2 vejce.
Náplň:
250 g bělomasé ryby, např. tresky
250 g hub, měla jsem hříbky sterilované ve vlastní šťávě, ale stačí i žampiony
1 menší cibule
olej nebo máslo
sůl, pepř
drcený kmín.
Postup:
Připravíme si náplň: Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou rozmraženou rybu, sůl, pepř a poprášíme drceným kmínem. Restujeme, dokud není ryba měkká a voda vysmahnutá. Ke konci přidáme houby a restujeme společně.
Bagety bez špiček příčně nakrájíme na stejnoměrné kousky. Vejce rozšleháme, můžeme přidat oblíbené koření. Každý špalíček bagety obalíme ve vajíčku, postavíme na plech, vnitřek vmáčkneme dolů ke dnu, naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dokřupava.
Podáváme ihned se zeleninovým salátem.
Pozn.: inspirovala jsem se na internetu.
Místo ryb a hub klidně dejte tepelně upravenou zeleninu nebo jiné maso než právě rybu.