Základní recepty
Příspěvky
Vývar z hovězího masa se zeleninou
3. 12. 2013
Dobrý vývar je základ polévek i omáček, používám ho i na podlévání při pečení masa, vaření italského risotta atd. Zchladlý lze zamrazit a mít ho v pohotovosti :)
Špekové knedlíky
16. 11. 2013
Slavný recept. Ochutnat je jsem zatoužila v okamžiku, když jsem poprvé viděla slavnou českou komedii s paní Brejchovou a panem Brodským Hodíme se k sobě, miláčku? Vzpomínáte - jak se paní Brejchová, která nerada vařila, vzepnula k vrcholnému výkonu a nesla panu Brodskému v kastrůlku tyto knedlíky na oběd a nakonec je s půvabem jí vlastním nabídla panu Hlavicovi, hudebnímu skladateli? Špekové knedlíky skutečně nejsou složité a tyhle zvládnou i začátečníci ;-)
Kapustové karbanátky s masem pečené v troubě
16. 11. 2013
Výborný nápad péct karbanátky v troubě jsem odkoukala už před časem od mojí kamarádky Mileny: http://chalupnikovi.com/recepty/?s=kelove
I když jsem do té doby vařenou kapustu do karbanátků vždy mlela z důvodu urychlení, podle Mili jsem zkusila ji nasekat a výsledek je o mnoho, mnoho lepší. Není potřeba hmotu tolik zahušťovat strouhankou a kapusta je v karbanátku pěkně znát.
Zbytek receptu už je náš rodinný :)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, kysané zelí a cibulová omáčka
3. 11. 2013
Česká klasika :) Jen ta omáčka je naše rodinná, děláme ji k uzenému masu, špekovým a těmto knedlíkům.
Ovocné knedlíky
30. 9. 2013
Knedlíky plněné ovocem mají spoustu variant. Nabízím k vyzkoušení naše osvědčené :)
Čerstvá mořská ryba - co s ní
21. 5. 2013
Kdo rád jezdí k moři a má tam možnost vlastního vaření, měl by aspoň jednou vyzkoušet koupit a upravit čerstvě ulovenou rybu. Je to zážitek :)
Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já
28. 4. 2013
Rýžový papír je fajn věc. Suchý plátek namočíte do vlažné tekutiny - vody, vína, piva. On za chviličku změkne a pak už s ním nakládáte jako s jemným těstem na tenoučko rozváleným. V Číně se plní lecčíms- masem, zeleninou, ochucenými nudlemi,.. My máme rádi masové, ale ani zeleninové nejsou špatné.