Základní recepty
Příspěvky
Pomerančová marmeláda
5. 12. 2014
Koupená je trošku dražší a bývá na naše zvyklosti dost nahořklá. Pokud vám taková chuť nevyhovuje, zkuste tuto, vařenou podle jednoho francouzského receptu, ale vylepšenou o fintu mojí kamarádky Jitky. Když totiž pomerančovou kůru povaříte dvakrát 10 minut vždy v čisté vodě, zbaví se naprosté většiny své hořkosti. Pojďte to vyzkoušet :)
Závin z bramborového těsta plněný masem
19. 11. 2014
Když vám zbyde pečené nebo jinak tepelně upravené maso a chtěli byste z něj udělat další plnohodnotné jídlo, zkuste třeba tohle :)
2 těsta na pizzu
26. 9. 2014
Asi se mnou budete souhlasit, že Italové jsou (logicky) mistři na výrobu svého vynálezu. Léta jsem pekla pizzu podle jednoho osvědčeného receptu z receptů.cz a tím, že jsem lepší těsto neznala, byli jsme spokojení. Až moje kamarádka, žijící léta v Itálii a mající tudíž italskou kuchyni v malíku, mi prozradila, jak ti fikaní :) Italové dosahují tak skvělých výsledků v pečení pizzy oproti jiným národům. Tušíte správně, je v tom fígl, přátelé, vlastně několik fíglů.
Odpalované těsto
20. 9. 2014
Upéct žloutkové věnečky nebo domácí větrníky či mraky po přečtení hravě zvládnete :)
Polévkové vložky a zavářky
14. 3. 2014
Nudle, knedlíčky, fritátové nudle, svítek. Postupně budu doplňovat :)
Špecle (Spätzle)
16. 2. 2014
Jsou to nočky nebo nudličky z nočkového těsta. Původ mají v Německu, kde jsou velmi oblíbené. Podávají se jako příloha nebo se mohou různě zapékat. Výroba těsta je jednoduchá, vaření vyžaduje trošku víc času, protože se vaří postupně. Ale určitě stojí za to je vyzkoušet.
Domácí těstoviny
29. 12. 2013
I když v obchodech seženete téměř nepřeberné množství různých tvarů (nyní už i barev a chutí) těstovin a i když je jejich příprava otázkou několika minut, alespoň polévkové těstoviny můžete připravit sami doma. Nic se jim totiž nevyrovná :)
Houskové kynuté knedlíky
14. 12. 2013
Česká kuchyně se bez nich neobejde. Tyhle jsou zadělané pomocí domácí pekárny. S těstem se moc dobře pracuje, knedlíky vařím v páře.