Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Hummus s hráškem

22. 10. 2017

hummus-s-hraskem.jpgHummus většina lidí už zná - pomazánka (nebo dip) z cizrny, lahodný a jemný. Sklidila jsem velkou mísu hrášku, po vyloupání jsem rozmýšlela, co s ním. Dcery ho mají rády syrový, o vařený v polévce nebo jiných jídlech už nestojí. Tak jsem hledala a našla recept, kdy se syrový hrášek přidá k  hummusu. Kromě krásné barvy nás zaujala i svěží chuť a bonusem je plno vitamínů. :)

Suroviny:

400 g vařené nebo sterilované cizrny

miska vyloupaného hrášku

olivový olej

1 lžíce sezamové pasty

špetka mletého římského kmínu

sůl, pepř

2-3 stroužky česneku

citronová šťáva

 

Postup:

Vše vložíme do mixéru, přilijeme olej a mixujeme co nejvíc dohladka. Dochutíme podle potřeby.

Podáváme jako klasický hummus - s pečivem, čerstvou zeleninou a podobně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář