Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Hovězí polévka - falešná želví

15. 8. 2014

falesna-zelvi.jpgSuroviny:

1 velká cibule oloupaná a najemno nakrájená

1 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

1 kg volské oháňky

1 stroužek česneku rozmačkat

3 jarní cibulky

1/4 lžičky tymiánu

1 bobkový list

1 lžíce mouky hladké

3 hrnky horké vody

3 hrnky kuřecího vývaru

4 spařená a oloupaná rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných loupaných krájených

sůl, pepř

kůru z 1/2 citronu s tenkou slupkou.

Do hotové polévky 2-3 vejce natvrdo

sekaná čerstvá petrželka

do každého talíře 1 lžička sherry.

Postup:

Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku. Zasmahneme, rozředíme vodou a vývarem, přidáme pokrájené jarní cibulky a rajčata a sloupnutou kůru z citronu (bez bílé části). Vaříme doměkka, maso vyjmeme a obereme zpět do polévky. Do každého talíře dáme část nasekaných vajec, petrželku a sherry a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s pečivem.

Zdroj: Patrick Taylor - Doktore, teď to chce klid

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Taky jsem neodolal k vyzkoušení

(Martin, 13. 8. 2020 8:16)

a bylo dobré a objevil jsem, že například i recept paní K. na rychlou játrovou paštiku je výtečný

Re: Taky jsem neodolal k vyzkoušení

(Jarka, 14. 8. 2020 8:38)

Dobrý den. Jsem ráda, že potkávám virtuálně dalšího fanouška receptů paní Kinky. Játrová paštika je taky fajn. Zkoušela jsem víc jejích receptů, třeba Žába v díře nám taky moc chutnala. Zdravím a mějte se prima. :)