Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Amaretti

19. 1. 2014

amaretti.jpgTyhle italské sušenky (pusinky) jsou moc dobré jako cukroví, slepené ganache - rozpuštěnou čokoládou smíchanou s troškou smetany na krém. Ale v Itálii se hodně používají i jako základ nebo doplněk některých moučníků a dezertů nebo pohárů. Asi jako u nás piškoty. Jejich výroba není složitá a určitě vás vyjdou levněji než kupované :)

Suroviny:

3 bílky

225 g krupicového cukru

225 g mletých mandlí (Lidl)

1 lžička likéru Amaretto (není nutný, ale je tam dobrý)

možno přidat pár kapek tresti Hořká mandle

špetička soli.

Postup:

Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a likér, případně tresť. Pak vmícháme mleté mandle. Můžeme naplnit do cukrářského sáčku nebo jen tak lžičkou sázíme na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií malé kopečky dál od sebe, ještě se roztečou. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud lehce nezrůžoví. Necháme vychladnout a uchováváme v suchu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jsi sikovna

(Jitkas, 27. 1. 2014 20:22)

Mas je krasne a musim ti je verejne pochvalit, neb si to zaslouzis.

Re: Jsi sikovna

(Jarka, 27. 1. 2014 21:02)

Děkuji, Ty jsi ke mě moc milá a já si toho velmi vážím :)