Jdi na obsah Jdi na menu
 


Éclairs (banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou)

25. 9. 2018

eclairs2.jpgSuroviny:

Těsto:

125 ml vody

špetka soli

40 g másla

100 g polohrubé mouky

2 vejce

Náplň: ušlehaná smetana nebo i jiná dle chuti

navrch tmavá čokoládová poleva.

Postup:

Do hrnku dáme vodu se solí a máslo a uvedeme k varu. Stáhneme z ohně, vsypeme najednou všechnu mouku, vrátíme a na mírném plameni odpalujeme. Do částečně zchladlého vmícháme postupně vejce jedno po druhém. 

Podrobný postup na odpalované těsto ZDE.

Hotové těsto vložíme do sáčku s řezanou zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme asi 7-8 cm dlouhé tyčky (=banánky).

Pečeme při 220°C asi 10 minut, troubu nesmíme otvírat. Pak dalších 10-20 minut při 170°C. Po rozříznutí musí být pečivo uvnitř suché.

Vlažné podélně rozřízneme pilkovým nožem, naplníme šlehačkou, povrch polijeme čokoládou a konzumujeme čerstvé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář