Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Štafetky

17. 2. 2013

278.jpgNa štafetky výhodně využijete bílky zbylé z většího pečení. Druhý den po rozležení jsou štafetky neodolatelné :)

 

Suroviny:

Korpusy:

10 bílků

200g moučkového cukru

120g hladké mouky

80g mletých vlašských ořechů nebo kokosu 
 

Krém:

1 vanilkový pudink bez vaření

1 máslo (250 g)

1 porce capuccina - použijte prášek - nezalévat vodou (používám porcované bez příchutí, nebo vrchovatou polévkovou lžíci capuccina z velkého balení)

3 lžíce vychladlé kávy (uvařím si silného "turka"- dám 2 plné kávové lžičky kávy na 1 deci vody, může být i instantní, ale není tak výrazná chuť krému

1,5 dl mléka

cukr podle chuti

Čokoládová poleva
 

Postup:

Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy. Těsto rozdělíme na tři části.

Nachystáme si tři plechy vyložené papírem. Na každý plech rozetřeme třetinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. Když nám těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby a ihned vyklopíme na vál a sloupneme opatrně papír. Necháme vychladnout.

Takto upečeme všechny tři pláty těsta. Štafetky plníme kávovým krémem, ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky nebo čtverečky a máčíme v úhlopříčce v čokoládové polevě.
 

Krém:

Pudink ušleháme v mléce s kávou, cukrem, zašleháme máslo a porci kapučína. Krém musí být hladký a hustý.

První plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a na závěr zakryjeme posledním plátem. Necháme ztuhnout v chladnu.

Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě a na pečícím papíru necháme zaschnout a dáme do chladna odpočinout. 
 

Zdroj: www.toprecepty.cz 

Pozn.: bílky schraňuji ve sklenici, na víčku mám samolepku, na kterou si dělám čárky za každý přidaný bílek. Pokud je nezpracuji hned, přeliju je do plastové pixly, na víčku označím, kolik bílků tam je a kdy jsem je dala do mrazáku a zamrazím. Po rozmražení nechám dojít pokojové teploty a pak v pohodě vyšlehám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář