Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Linecký koláč se sněhem a citrusovou marmeládou

26. 4. 2020

crostata3.jpgSuroviny:

Těsto:

2 vejce - bílky zvlášť

50 g moučkového cukru

160 g másla

250 g hladké mouky

1 rovná kávová lžička prášku do pečiva

citronová kůra

Sníh:

2 bílky

125 g moučkového cukru

 

dále - asi 3+3 lžíce marmelády pomerančové nebo z jiných citrusů

Postup:

Zpracujeme klasické linecké těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme do kruhu a vložíme do koláčové nebo dortové formy o průměru 26-28 cm.

Těsto potřeme 3 lžícemi marmelády, přiklopíme druhou částí rozváleného těsta, propícháme vidličkou.

Z bílků a cukru vyšleháme hustý sníh, potřeme jím těsto ve formě.

Zbylou marmeládu přepasírujeme, vložíme do sáčku s úzkou zdobičkou a do sněhu nakreslíme marmeládou mřížku.

Pečeme v troubě při 180°C asi 30 minut, hlídáme, aby se nespálil sníh.

crostata-1.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář