Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Ryba v těstě

26. 1. 2013

cimg5701.jpgSuroviny:

Těsto: 400 g hladké mouky

1 lžíce škrobové moučky (Solamyl, Gustin, maizena a pod.)

100 g másla

1 vejce

lžička soli

120 ml vody (musela jsem trošku přidat, asi jsem měla malé vajíčko)

Dále:

rybí filety - měla jsem pangase, ale může být jakákoliv ryba, neměla by mít kosti - z hotového pokrmu by se špatně vybíraly

sůl, pepř

citronová šťáva

směs provensálských bylinek

vejce na potření a semínka na posypání - měla jsem drcené lněné semínko.

Postup:

Prosátou mouku a škrobovou moučku dáme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce, osolíme, přidáme na kousky nasekané máslo a pomocí vody vytvoříme hladké, nelepivé těsto.

Po částech rozválíme, položíme rybí filetu, osolíme, pokapeme citronem, posypeme bylinkami, druhou půlku těsta přehneme, vytvoříme tvar ryby, pomocí kousků těsta dotvoříme. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme semínky.

Pečeme v troubě předehřáté na 180-200°C dočervena. Podáváme se salátem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář