Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Karbanátky z mletého masa s jablky a šalvějí

10. 11. 2013

karbanatky.jpgSuroviny:

500 g mletého masa - směs vepřového a hovězího

1 větší kyselejší jablko

asi 8 lístků čerstvé šalvěje

1 cibule

1 starší houska

50 g sýra na strouhání (ideálně parmazánového typu, ale není to nutné)

1 vejce

sůl, pepř.

 

Postup:

Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme nasáknout, poté vymačkáme. Jablko nastrouháme a zbavíme přebytečné tekutiny. Maso smícháme s jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí. Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky.

Vytvoříme si karbanátky, ještě je obalíme ve strouhance a  pozvolna smažíme na rozpáleném oleji.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář