Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Hovězí guláš po mexicku

13. 1. 2014

gulas-po-mexicku.jpgMexický guláš si pamatuju ze školní jídelny - maso v protlakové omáčce s hráškem a k tomu kopeček rýže posypaný eidamem. Nic moc. Tento je jiný, kdo hledá vzpomínky na školní jídelnu, musí hledat jinde :)

 

Suroviny:

200 g pěkného hovězího masa (zadní nebo plec)

kukuřičný nebo slunečnicový olej nebo sádlo

1 stroužek česneku

1 pálivá paprička

1 velká cibule

sůl

1/4 lžičky drceného římského kmínu

pálivá mletá paprika podle chuti

1/2 lžičky drcených semínek koriandru

plechovka loupaných rajčat

1/2 masité červené papriky

asi 200 g mražené nebo sterilované kukuřice

1 čtvereček kvalitní hořké čokolády.

Postup:

Maso očistíme a nakrájíme na proužky asi 1 cm silné. Na oleji chvíli smažíme oloupaný celý stroužek česneku a chilli papričku. Nespálit! Vyjmeme a vhodíme oloupanou hrubě rozkrájenou cibuli.

Osmahneme a když zrůžoví, přidáme maso, osolíme, posypeme kořením, opečeme, zalijeme pokrájenými rajčaty z plechovky a dusíme na mírném plameni asi 1,5-2,5 hodiny podle kvality masa.

Ke konci přidáme na čtverečky nakrájenou papriku  a mraženou kukuřici a necháme dodusit. Maso je jen lehce obalené šťávičkou. Pokud máme kukuřici sterilovanou, vložíme ji až na závěr a jen necháme prohřát.

Do hotového pokrmu necháme rozpustit čokoládu a podáváme s rýží nebo pečenými bramborami a bez eidamu  Milovníci zeleného koriandru ještě posypou nasekanou natí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář