Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Zeleninový crumble (krambl):

2. 1. 2013

366.jpg

Crumble bývá většinou s ovocem - pod křupavou drobenkou se skrývají nejčastěji borůvky, rebarbora, ostružiny a pod. Zkusila jsem crumble naslano a měl úspěch :)

 

Suroviny:

 Asi 1 kg rajčat

1 malá cuketa

100 g černých oliv

asi 10-12 měkkých plátků toastového chleba

výrazné sýry: kozí nebo ovčí nebo alespoň nivu v množství 200 g

olej

sůl, pepř

50 g sýra Gran Moravia nebo podobného navrch. 
 

Postup:

  Na trošce oleje osmahneme nakrájená rajčata a cuketku, chvilku podusíme, osolíme, opepříme. Plátky chleba po jednom rozmixujeme na strouhanku.

Nádobu na zapékání vyložíme papírem na pečení nebo silikonovou fólií. Na dno nasypeme trochu strouhanky z chleba, na to vrstvičku strouhaných sýrů (kromě Gran Moravia), zalijeme rajčaty z pánve, poklademe rozpůlenými olivami, opět zasypeme vrstvičkou sýra, zbytkem strouhanky a navrch nasypeme nastrouhaný sýr Gran Moravia.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátne povrch. Podáváme horké, můžeme s bílým jogurtem. 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář